Despre mine

𝐂𝐮 𝐃𝐞𝐧𝐢𝐬 𝐩𝐫𝐢𝐧 𝐌𝐚𝐫𝐚𝐦𝐮𝐫𝐞𝐬
Un nou proiect, un nou început în care îmi doresc să promovez Maramureșul, oamenii lui și ceea ce este autentic.
𝐁𝐢𝐨𝐠𝐫𝐚𝐟𝐢𝐞
Născut în anul 2003, de mic copil am avut diferite înclinații spre cultură, tradiție și spiritualitate. Încă de la vârsta fragedă de 7 ani am fost pasionat de specificul locului în care am trăit. La vârsta de 14 ani am remarcat o pasiune nestăvilită pentru trecutul nostru, pentru istorie. Zis și făcut. Am dezvoltat această pasiune participând la diferite concursuri școlare.
Într-o zi de toamnă în 2019, fiind la bunicii mei paterni am mers pe o culme de deal și am văzut satul meu natal, Vișeu de Jos, în toată splendoarea sa. Nu a durat mult timp că în zilele următoare am și creat o pagina de Facebook dedicată satului Vișeu de Jos, care este încă și va fi o cronică ce va sta mărturie peste veacuri.

Năsui Denis Florin, inițiatorul proiectului "Cu Denis prin Maramureș"

În anul 2019 după ce am început voluntariatul la Muzeul de Istorie și Etnografie din Vișeu de Sus, pasiunea mea nestăvilită s-a concretizat într-o lucrare științifică, și anume volumul "Din trecutul Comunei Vișeu de Jos". O schiță monografică care a fost publicată în anul pandemiei 2020 și în care am abordat aspecte istorice ale satului meu natal. Lansarea cărtii a fost încununată cu succes și bucurie.
În perioada 2020-2021 am realizat diferite evenimente culturale, șezători, am creat un Grup Folcloric care promovează obiceiurile si tradițiile din zona Vișeului.
Spre sfârșitul anului 2021 am început un nou proiect prin înființarea Asociației Culturale Tradiții și Meșteșuguri din Maramureș. Acest ONG își propune să salveze, promoveze și sa valorifice meșteșugurile din zona Maramureșului Istoric.
Din 2022 sunt student la Centrul Universitar Nord Baia Mare, Facultatea de Litere, specializarea Studii Culturale-Etnologie. Tot în acest an am început noi proiecte care au un obiectiv comun și anume promovarea Maramureșului.


La o șezătoare organizată în Maramureș de către Denis
𝙋𝙤𝙫𝙚𝙨𝙩𝙚𝙖 𝙢𝙚𝙖...
Un mare filozof grec spunea: „𝑭𝒊𝒆𝒄𝒂𝒓𝒆 𝒅𝒊𝒏 𝒏𝒐𝒊 𝒆𝒔𝒕𝒆 𝒐 𝒑𝒐𝒗𝒆𝒔𝒕𝒆 𝒔𝒄𝒖𝒍𝒑𝒕𝒂𝒕𝒂 𝒊𝒏 𝒑𝒊𝒂𝒕𝒓𝒂 𝒕𝒊𝒎𝒑𝒖𝒍𝒖𝒊.” Asta cred și eu, iar în videoclipul următor o să aflați mai multe lucruri despre mine, despre parcursul meu și despre activitatea mea, într-un cuvânt 𝒑𝒐𝒗𝒆𝒔𝒕𝒆𝒂 𝒎𝒆𝒂.O să aflați de unde a izvorât această pasiune pentru folclor, tradiții, obiceiuri, etnografie și etnologie și cine m-a influențat spre acest drum al cunoașterii sinelui. Și nu uitați că bunicii alături de părinți sunt cei care pun primele pietre de temelie la dezvoltarea unui copil.

Vă mulțumesc celor care mă susțineți în acest demers! Toate acestea sunt doar începutul și sper ca într-o bună zi să ne bucurăm cu adevărat de salvarea Maramureșului autentic!